logo1402

بهزاد فروهری ( زاد روز ۲۹ خرداد) در شهر رشت در خانواده ای اهل دل و آشنا به موسیقی به دنیا آمد. از همان اوان کودکی عشق به موسیقی در وجودش موج می زد، بطوریکه هرجا صدایی از موسیقی و آوای خوشی می شنید روی به آنجا می آورد و سراپا گوش می شد و محو آن می گردید. این کشش و علاقه به موسیقی سبب گردید تا در اولین فرصت جهت فراگیری این هنر زیبا همت گمارد .

چون صدایی خوش داشت آواز می خواند و آواز را از برنامه گلهای رادیو ایران پخش می شد می شنید. در آن زمان با معرفی برنامه نام  دستگاههای موسیقی هم  گفته می شد و او تمامی دستگاههای موسیقی ایرانی را از این طریق فرا گرفت.

کلاس اول دبیرستان بود که همکلاسش یک “نی”به رسم امانت به او داد که البته از جنس نی نبود ، در واقع لوله ای فلزی بود . پس از مدتی تمام دستگاههای موسیقی ایرانی را با همان نی اجرا می کرد تا اینکه بعدها متوجه شد در شهر اصفهان می تواند ساز “نی” را تهیه کند . به آنجا سفر کرد و چند عدد “نی”خرید و به رشت برگشت. پس از آن به رادیو رشت دعوت شد و  برنامه های موسیقی اجرا کرد .

وی هیچگاه استادی نداشت و همواره از نوای “نی” استاد حسن  کسایی که از رادیو پخش می شد بهره می برد و اگر در جاهایی گفته شده است که شاگرد استاد کسایی و دیگر اساتید است، فقط به علت احترام به بزرگان و پیشکسوتان است و ایشان همواره خود را شاگرد همه بزرگان دانسته است و همیشه می گوید:


ما ز هر صاحبدلی یک شمه کار آموختیم

ناله از “نی” گریه از ابر بهار آموختیم


بهزاد فروهری تحصیلات موسیقی را در هنرکده موسیقی و سپس  دانشگاه هنر به پایان رساند و به درجه کارشناسی نائل شد.

وی از سال ۱۳۵۳ در رادیو ایران با گروه شهناز همکاری داشت . نوازندگان گروه شهناز عبارت بودند از اساتید جلیل شهناز، علی اصغر بهاری ، محمد حیدری ، بهزاد فروهری ، امیر ناصر افتتاح و محمدرضا شجریان . وی از سال ۱۳۵۵ با مرکز حفظ و اشاعه موسیقی اصیل ایرانی شروع به همکاری کرد و  تا تعطیلی این مرکز فعالیتها ادامه داشت.

بهزاد فروهری همچنین مقام اول ردیف میرزا عبدالله را در رشته “نی ” در دومین آزمون باربد در سال ۱۳۵۷ به داوری حاج علی اکبر خان شهنازی ، دکتر مهدی فروغ ، دکتر مهدی برکشلی ، دکتر داریوش صفوت و علی تجویدی از آن خود کرده است.

آثار منتشر شده از بهزاد فروهری شامل آلبومهای تکنوازی “نی” از جمله : تنبک و نی ، یاسمن ، ناله دشت ، راز عشق ، آتش و نی ، نوای نی و آوای بهشت می باشد و آثار منتشر نشده یک آلبوم تکنوازی و سه آلبوم بهمراه استاد فرهنگ شریف می باشد . همچنین کتابی از قطعات و پیش درآمدها و چهارمضرابهایی که در آلبومهای ساخته خودشان اجرا شده دردست چاپ است.

بهزاد فروهری در آلبومهای موسیقی از جمله آلبوم آرام جان ، آهنگ وفا و شب سکوت کویر به خوانندگی محمدرضا شجریان
موسی و شبان ، شعر و عرفان و چشم براه  با صدای شهرام ناظری
راز گل ، امان از جدایی و تازه به تازه با صدای علیرضا افتخاری
آلبوم کنسرت راست پنجگاه به خوانندگی ایرج بسطامی و … همنوازی و تکنوازی داشته است.

بهزاد فروهری با اجرای کنسرتهای گروهی و انفرادی و شرکت در فستیوالهای گوناگون در کشورهای مختلف از جمله اکثر کشورهای اروپایی و ایالتهای مختلف آمریکا ، کانادا ، انگلستان ، چین ، ژاپن ، کره جنوبی و یونان و … نقش بسزایی در معرفی موسیقی اصیل ایرانی داشته است.

وی  همچنین در کنسرتهایی استاد محمدرضا شجریان  را در کشورهای مختلف اروپایی ، انگلستان و ایالات متحده آمریکا و همچنین در شهرهای تهران ، اصفهان ، شیراز و سنندج همراهی  کرده است.

در سالهای اخیر نیز با استاد جلیل شهناز و جهانگیر ملک کنسرتهایی در شهرهای شیراز و اصفهان اجرا نموده است.

 

بهزاد فروهری علیرغم ضبط و اجرای موسیقی از آموزش هنرجویان و تعلیم ساز دشوار نی غافل نشده و تجربیات خود را در اختیار  بسیاری از علاقه مندان و دوستداران موسیقی گذاشته است.

حضور نسل جوان در کنسرتی که پس از سالها  در مرداد ماه ۱۳۹۶ در تالار فرهنگسرای ارسباران  برگزار شد نشانه محبوبیت و هنر والای بهزاد فروهری در میان هنرمندان و دوستداران موسیقی می باشد.

به عقیده کارشناسان سوناریته ساز “نی” بهزاد فروهری در میان تمامی نی نوازان بی نظیر، متمایز و غیر قابل تقلید است و تکنیک های اجرا شده کاملا خلاقانه و پر شور و احساس می باشد، تا آنجا که علاوه بر هنرشناسان و اهل موسیقی، عموم مردم هم مخاطب ساز زیبای اویند.